Memilih pengeluar penjagaan kulit terbaik (kilang oem) adalah keputusan yang sukar untuk dibuat. Terdapat banyak pengeluar yang boleh dan tidak boleh dipercayai di luar sana, jadi amat sukar untuk memilih. Oleh itu, anda sentiasa perlu mempertimbangkan dari pelbagai segi. : Sekiranya kilang itu mempunyai sijil pematuhan yang menunjukkan produk mereka memenuhi piawaian keselamatan. – Apa jenis sijil yang mereka ada? Adakah pengeluar (kilang oem) disahkan oleh HALAL, GMP, MESTI& KKM?

Senarai Top 3 Kilang Oem Di Malaysia

 

 1. UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD Mula beroperasi pada tahun 2003, syarikat ini mempunyai pengalaman luas dalam menghasilkan produk kosmetik, minuman kesihatan, perubatan tradisional. Syarikat ini dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputera dan dikendalikan oleh pasukan profesional yang berpengalaman dalam bidang masing-masing. Formulasi dan produk dihasilkan berdasarkan bahan semula jadi.
 2. DirectKilangOEM memiliki tiga kilang dengan status GMP dan mempunyai sijil yang merupakan sebahagian daripada pengiktirafan OEM Halal dari Jakim. Syarikat ini sangat komited untuk mengembangkan formulasi untuk mendapatkan hasil produk berkualiti tinggi untuk produk kosmetik, minuman dan makanan tambahan.
 3. Halaloem Manufacturer The Global OEM Beauty & Cosmetics Company (kilang oem). Syarikat Kecantikan & Kosmetik OEM Global (kilang oem). Kami adalah syarikat yang mempunyai pengalaman lebih dari 15 tahun. Kami telah membantu ribuan orang yang ingin mencipta jenama kecantikan, kosmetik, atau penjagaan kulit mereka sendiri! Disahkan oleh HALAL, GMP, HACCP & MESTI.

 • Cari syarikat yang menawarkan sampel percuma, jadi anda boleh mencuba sebelum membeli.
5 perkara yang anda perlu tahu - kilang oem

Pengilang yang baik (kilang oem) akan dapat memberi anda sampel produk mereka sebelum membeli. Terdapat banyak elemen penting yang perlu dipertimbangkan ketika memilih pengeluar penjagaan kulit. Salah satu aspek yang paling penting adalah anda mahu mereka menawarkan produk sampel sehingga anda dapat mengetahui sama ada ia sesuai untuk keperluan wajah anda sebelum membuat dan membeli apa-apa jenis barang dari syarikat mereka. 

Tidak semestinya mudah mencari kualiti yang mencukupi dalam produk penjagaan kulit, tetapi dengan mempertimbangkan apa yang biasanya paling sesuai untuk orang seperti anda serta mempunyai sampel, mencari yang sesuai dengan semua keperluan anda semestinya lebih mudah!

 • Pertimbangkan bahan-bahan dalam produk.

Penting untuk mengetahui ramuan apa dalam setiap produk yang dibuat oleh OEM penjagaan kulit (kilang oem) – ada yang mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan reaksi alergi, atau bahkan menimbulkan masalah lain seperti perkembangan barah, jadi penting untuk mengetahui bahan yang ada di dalam mana-mana barang sebelum membelinya.

 • Sudah berapa lama mereka beroperasi?

Salah satu aspek terpenting dalam memilih produk penjagaan kulit adalah menentukan berapa lama sesuatu kilang itu beroperasi. Ini akan membantu anda mengelakkan masalah yang berlaku dengan produk berkualiti rendah yang dibuat oleh syarikat label peribadi penjagaan kulit (kilang oem) yang tidak mempunyai sejarah atau reputasi untuk dipercayai. Semasa melihat produk, penting untuk melihat ulasan dalam talian tetapi juga untuk meneliti bila pengeluar beroperasi agar tidak tertipu untuk membeli sesuatu dari kilang yang tidak tahu apa yang mereka lakukan!

 • Adakah mereka menawarkan jaminan pelindungan untuk produk yang dikeluarkan

Melabur dalam produk penjagaan kulit yang betul boleh menjadi sukar, tetapi anda perlu melakukan penyelidikan untuk mencari produk yang akan memberikan jaminan pelindungan terhadap produk. Bayangkan anda baru sahaja menjumpai pelembap yang luar biasa dan kemudian menyedari setelah kira-kira tiga minggu penggunaan bahawa terdapat masalah dengan keberkesanan atau ramuannya. Sekiranya pembeli berpotensi tidak tahu terlebih dahulu berapa lama mereka mengharapkan pembelian baru mereka bertahan, ada yang mungkin memilih untuk tidak membeli produk kecantikan jenis ini sama sekali kerana takut membuang wang untuk sesuatu yang tidak berkesan atau berpotensi membahayakan. Itulah sebabnya melaburkan masa untuk mencari syarikat (kilang oem) yang cukup yakin dengan apa yang mereka jual sehingga menawarkan jaminan dapat benar-benar terbayar!

 • Apa Persijilan yang Mereka Miliki?

Sijil industri adalah bahagian penting dalam proses pembuatan penjagaan kulit, dan perlu bagi mana-mana syarikat yang ingin mempertahankan reputasinya. Jangan lupa untuk mencari pengeluar penjagaan kulit (kilang oem) yang disahkan oleh HALAL, GMP, HACCP & MESTI.

JENIS PRODUK OEM

 • Kosmetik – Foundation, BB Cream, CC Cream, Lip Balm, Lip Matte, Lipstik, Compact Powder, Mascara, Eyeliner, Eyeshadow
 • Penjagaan kulit – Pembersih, Toner, Kabus, Pelembap, Serum, Scrub, Penjagaan Mata, Krim, Perlindungan UV, Krim & amp; Gel Topeng, Sabun
 • Minuman – Kopi Kesihatan, Kopi Stevia, Kopi Pelangsing, Susu Kambing Sihat, Jus Sihat, 3 in 1 Coco, Susu Kambing Stevia
 • Penjagaan rambut – Syampu Rambut, Perapi Rambut, Tonik Rambut, Pomade Rambut, Serum Rambut
 • Penjagaan badan -Gel Mandian Badan, Minyak Aromaterapi, Deodoran, Wangian, Cuci Feminin, Losyen Badan
 • Penjagaan Bayi – Minyak Urut Bayi, Syampu Bayi, Losyen Bayi, Baby Head to Toe, Baby Shower Gel

4 LANGKAH MUDAH UNTUK MEMBINA JENAMA SENDIRI

1. Perbincangan

Kami sediakan perkhidmatan konsultasi untuk membantu memenuhi permintaan serta menerangkan secara lengkap kos, MOQ dan lain-lain perkara yang berkaitan secara percuma.

2. Sample

Setelah perbincangan mendapat kata putus, kami akan membuat penyelidikan dan memberikan contoh produk untuk anda cuba. Bagi mendapat piawaian terbaik, proses ini biasanya dilakukan berulang kali sehingga anda mencapai tahap keberkesanan sesuatu produk dan standard yang anda inginkan.

3.Pengeluaran

Kami akan mula memproses dan membuat pengeluaran berdasarkan MOQ (kuantiti pesanan minimum) yang dipersetujui. Kami juga akan menyediakan dokumentasi untuk pensijilan kepada badan-badan berwajib bagi memudahkan anda menjual produk anda di pasaran yang anda sasarkan! Supaya anda tidak diperhatikan oleh badan berwajib.

4.Penghantaran

Setelah produk siap sepenuhnya, pasukan kami akan membungkus dan menghantar dengan berhati-hati kepada anda. Dengan cara ini kita dapat memastikan bahawa setiap perincian proses telah dijelaskan dan diselesaikan seperti yang dijanjikan. Tahniah sekarang anda menjadi Pengasas.

10 Cara Promosi Produk Sendiri

10 Cara Promosi Produk Sendiri - kilang oem
 1. Menyediakan sampel percuma dengan pembelian.
 2. Menawarkan insentif kepada pelanggan untuk berkongsi rutin penjagaan kulit mereka di media social
 3. Berikan contoh di tempat di mana orang cenderung berminat dengan produk anda, seperti pusat membeli-belah atau pusat konvensyen
 4. Buat laman web anda sendiri untuk mempromosikan produk
 5. Gunakan media sosial – Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, dan sebagainya.
 6. Buat saluran YouTube dan muat naik video yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang anda promosikan
 7. Gunakan influencer untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan anda
 8. Bekerjasama dengan jenama lain untuk promosi Bersama
 9. Menawarkan pakej  kesetiaan pelanggan untuk pelanggan membeli berulang
 10. Mempunyai halaman daftar senarai e-mel di mana orang boleh melanggan untuk mendapatkan kemas kini mengenai produk atau penjualan baru.

UMZBIOLINE BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD adalah pengeluar penjagaan kulit terkemuka (kilang oem). Kami menawarkan produk berkualiti terbaik dengan harga yang kompetitif untuk memenuhi permintaan anda. Syarikat kami telah terlibat dalam bidang ini selama lebih dari 15 tahun dan kami telah mengumpulkan banyak pengalaman dalam pembuatan, pembekalan dan pengeksport bahan-bahan kosmetik, farmaseutikal, produk penjagaan kesihatan dan juga bahan tambahan makanan.

kilang oem - direct kilang oem

Sekiranya anda mencari pengeluar penjagaan kulit yang dipercayai atau pembekal bahan kosmetik yang boleh dipercayai, sila hubungi kami! Kami dengan senang hati akan menyediakan katalog pelbagai item kepada kami pada bila-bila masa!

Hubungi kami hari ini jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai rangkaian produk kami!

2 Comments

Leave a Reply