Pengambilan makanan sunnah pada tahap kanak-kanak amat digalakan kerana ia memberi kesan kepada tumbesaran mereka. Hal ini kerana kanak-kanak sentiasa terdedah mengambil makan makanan yang tidak berkhasiat. Kita tak mampu nak mengelak kegemaran dan keinginan mereka. Kita mungkin mampu mengawal segala jenis input yang masuk ke dalam tubuh mereka sewaktu mereka di rumah, tetapi adakah jaminan yang mereka tak akan makan sesuatu yang tak berkhasiat sewaktu di luar atau di sekolah? Oleh itu penghasilan jus minda yang mengandungi bahan-bahan makanan sunnah adalah formulasi yang terbaik kerana bukan sahaja rasanya yang sedap malah memberi khasiat yang baik pada tubuh badah. Berminat jadi founder jus minda jom baca artikel ini sampai habis.

Kelebihan Supplement Tambahan Untuk Kanak – Kanak

makanan ringan- kilang oem

Adakah anda jamin jika anak anda tidak mengambil apa-apa snek ketika berada diluar. Percayalah sebagai ibu bapa kita tak mampu berbuat apa-apa. Selain memberi kesedaran tentang tentang bahayanya makanan ringan, kita juga boleh mengambil langkah memberi mereka supplement tambahan atau supplement. Percaya atau tak, makanan ringan inilah yang akan melembabkan IQ dan pertumbuhan sel-sel otak anak menjadi tidak berkembang.

Oleh itu fungsi supplement tambahan adalah meneutralkan kembali makanan tidak berkhasiat yang diambil oleh mereka. Kita sebagai ibu bapa tak mampu mengawal pergerakan anak-anak kita seharian tetapi apa yang boleh kita lakukan adalah memastikan mereka mengambil supplement tambahan tepat pada waktunya setiap hari.

Jus Minda Sebagai Supplement Tambahan Yang Terbaik.

khasiat pisang - kilang oem

Kita semua sedar bahawa pemakanan yang baik adalah penting untuk semua peringkat umur dan pada semua peringkat kehidupan. Terutamanya untuk bayi, anak-anak kecil dan kanak-kanak bertatih kerana mereka memerlukan pelbagai vitamin dan mineral yang seimbang untuk membantu tubuh dan minda berkembang dan menjadi matang.

Namun kita sedia maklum bahawa kanak-kanak amat susah untuk meminati makan yang berkhasiat mungkin kerana rasanya yang tidak sedap menyebabkan kanak-kanak sentiasa menolak makanan ini. Oleh itu sebagai ibu bapa kita sentiasa mencari cara untuk memberi makanan yang terbaik untuk anak- anak kita. Pengambilan jus kesihatan sebagai makanan tambahan untuk kanak -kanak adalah langkah terbaik. Hal ini kerana jus kesihatan sentiasa mengandungi bahan-bahan yang berkhasiat seperti:

 • Buah Tin – Menguatkan dan melindungi sistem pertahanan tubuh badan
 • Kismis– Membantu perkembangan minda sihat dan menajamkan ingatan anak
 • Kurma– Membantu mencerdaskan minda, membekalkan tenaga dan tubuh badan sihat
 • Madu– Menggantikan sel-sel otak yang rosak kepada sel-sel baru yang sihat.
 • Buah Delima– Membantu sistem penghadaman, merawat penyakit athma, sakit tekak dan batuk.
 • Habbatussauda– Meningkatkan daya tahan tubuh dan sistem imunisasi badan.
 • Pegaga– Membantu membangkitkan selera makan dan meredakan masalah penghadaman.
 • Vitamin C– Menguatkan sistem imunisasi badan, memulihkan demam, memberikan tenaga, mempercepatkan pemulihan luka dan mencegah kanser.

Jus Minda Pilihan Ibu Bapa

Setiap ibu bapa mengimpikan anak-anak menjadi seorang yang terbaik dalam semua segi.Oleh itu, dalam peringkat kanak-kanak ini ada permulaan yang terbaik untuk kita memberikan supplement tambahan kepada anak-anak agar mereka lebih sihat, bertenaga dan cergas akal fikiran. Rasanya yang semanis dan sedap pasti akan menjadi kegemaran anak-anak anda. Kelebihan yang terdapat dalam jus ini juga akan memberi perkembangan minda disamping memelihara kesihatan dalaman dan luaran anak anda.

Antara kelebihan jus minda ini ialah:

 • Menguatkan daya ingatan
 • Memperbaiki sistem saraf dan meningkatkan keupayaan otak
 • Baik untuk tumbesaran dan kesihatan
 • Menghilangkan rasa mengantuk dan lesu
 • Membantu untuk tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak.

Penutup

Produk Jenama Sendiri - kilang oem

Kesimpulanya penggunaan bahan yang terdapat dalam jus minda ini amat dititikberatkan oleh ibu bapa dalam memilih jus minda yang berada di pasaran. Sebagai seorang usahawan perlulah mencari formulasi yang berbeza serta bahan-bahan yang selamat digunakan. Di UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD kami sentiasa akan menasihati founder dalam permilihan bahan untuk membangunkan sesuatu produk. Kilang kami yang bertaraf GMP serta memenuhi piawaian KKM dan JAKIM, sedia merealiasikan impian founder untuk mengeluarkan jus minda formula ekslusif yang khusus untuk kanak kanak yang boleh membantu tumbesaran, antibodi, kecergasan dan kecerdasan minda mereka.

MARI BINA PRODUK JENAMA SENDIRI BERSAMA KAMI WHATSAPP SEKARANG

Leave a Reply