Anda dah sedia nak lakukan 3 Perkara ini bila bina produk jenama sendiri dalam masa terdekat ni? jika ya, tahniah kerana anda akan masuk ke Industri Baharu iaitu Industri OEM. Industri ini belum ramai usahawan cebur. Jika anda pertama kali mula berniaga ini idea dan tawaran yang kami sediakan klik sekarang. Namun jika anda ada modal yang lebih serta ingin mengeluarkan produk dengan kuantiti besar seperti 1000 pcs hingga 10000 pcs jom mula baca artikel ini.

hanya 1-2% usahawan bumiputera lahir dari industri OEM. Selebihnya usahawan yang lain lebih suka menjadi agen di bawah produk usahawan yang menjalankan perniagaan OEM.

hanya 1-2% usahawan bumiputera lahir dari industri OEM. Selebihnya usahawan yang lain lebih suka menjadi agen di bawah produk usahawan yang menjalankan perniagaan OEM. Oleh itu, tahun ini adalah langkah terbaik untuk anda sebagai usahawan mengambil peluang ini untuk menceburi industri ini. Jangan risau anda ada modal kami sedia jadi pengilang  produk jenama anda.

3 Perkara Bina Produk Jenama Sendiri

Berikut adalah perkara-perkara yang perlu anda elakkan bila bina produk jenama sendiri

  1. Nyatakan total bajet anda – Adakah anda punya bajet cukup-cukup atau atau anda punyai bajet tambahan dalam perniagaan anda. Seperti contoh, anda punyai bajet dalam bina produk dalam RM 20,000 disamping itu anda juga wajib punyai bajet untuk pemasaran separuh dari nilai produk anda seterusnya anda juga harus punya bajet kecil seperti kecemasan.
  2. Lakukan pemasaran ONLINE – Tahukah anda , sekeping billboard di Highway PLUS berharga dari RM 15,000 ke RM140,000 setahun ? Baru satu. Itu untuk bina jenama sahaja! Tapi anda perlukan return modal segera untuk hasilkan produk baru lagi ( renew MOQ ) di kilang jika permintaan tinggi di pasaran.
  3. Pilih Kilang bukan Agen – Usahawan yang baru berjinak dengan dunia OEM selalu tersilap langkah apabila membina produk jenama sendiri buat kali pertama dengan tempah melalui orang tengah iaitu agen. Perkara ini lebih memburukkan keadaan apabila kos yang seharusnya rendah untuk mereka menjadi mahal lalu menyukarkan mereka untuk menjual produk mereka di pasaran. Pilih kilang OEM, bukan agen. Antara kilang OEM yang saya rekomen di Semenanjung ialah UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD

Penutup

Kilang OEM bertaraf GMP yang membantu usahawan membina produk jenama sendiri. Bukan sahaja kos berpatutan, bahkan pensijilan juga turut disediakan dari segi HALAL, MESTI, KKM. Mulakan langkah pertama anda hari ini. Bina produk kecantikan & kesihatan jenama sendiri di Kilang OEM, UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD. Klik di sini mulakan temujanji pertama anda.