Kilang OEM Malaysia No 1 - Direct Kilang OEm 1

Kilang OEM Malaysia No 1 – Direct Kilang OEm

Kilang OEM Malaysia Pilihan Usahawan Kosmetik – UMZ Bioline Manufacturer

Kilang OEM Malaysia No 1 - Direct Kilang OEm 2

tahun 2019 telah masuk fasa pertengahan. 6 bulan telah berlalu dan ramai usahawan yang telah berjaya dalam penggal pertama.
Ada juga masih terkapai mencari dan mencari sumber. Jika anda masih mencari  Kilang OEM Malaysia yang menawarkan servis
seperti bina produk kosmetik jenama sendiri, produk minuman jenama sendiri atau pun produk-produk yang ingin dihasilkan
dengan kuantiti yang banyak dengan harga kompetitif , anda berada di laman web yang tepat. Teruskan pembacaan untuk
ketahui kenapa UMZ Bioline Manufacturer adalah Kilang OEM Malaysia pilihan usahawan kosmetik!

 

Kami UMZ Bioline Manufacturer , Kilang OEM Malaysia berpusat di Ulu Tiram , Johor dan cawangan baharu
kami Kilang Kosmetik Senawang, Kilang OEM Senawang di  D’Cattleya Senawang, Negeri Sembilan,
merupakan pakar dalam pembangunan formulasi Produk kosmetik, minuman kesihatan dan ubat traditional.
Kami menawarkan kepada anda pelbagai produk yang inovatif mengikut trend pasaran masa kini samada
produk yang sediada atau menggantikan produk semasa anda.

Kami membangunkan segalanya untuk anda dari

1. Idea
2. Formula
3. Produk

Cawangan Kilang OEM , Kilang Kosmetik Malaysia Kami

      1. Kilang OEM Ulu Tiram ( Minuman ) di Johor

        No.7, Jalan Tiram 6, Taman Perindustrian Tiram, 81800 Ulu Tiram, Johor.
        Tel & Fax : +607-861 4034

      2. Kilang OEM Ulu Tiram ( Suppliment ) di Johor

        No.9, Jalan Tiram 14, Taman Perindustrian Tiram, 81800 Ulu Tiram, Johor.
        Tel & Fax : +607-861 2464

      3. Kilang OEM Ulu Tiram ( Kosmetik ) di Johor 

        No.17, Jalan Tiram 9, Taman Perindustrian Tiram, 81800 Ulu Tiram, Johor
        Tel & Fax : +607-863 3950

      4. Kilang OEM Senawang, Kilang Kosmetik Senawang ( Branch Baharu ) di Negeri Sembilan

No.17, Jalan Tiram 9, Taman Perindustrian Tiram, 81800 Ulu Tiram, JohorTel & Fax : +607-863 3950

 

Bina produk Jenama Sendiri bersama kami di Kilang OEM Malaysia No 1 Pilihan Founder dan Rakyat Malaysia, UMZ Bioline Manufacturer. 

3 Kelebihan Pilih Kilang OEM Malaysia 

Kilang OEM Malaysia

Kilang OEM Malaysia

Harga yang Jauh Kompetitif

Jika anda sebelum ini adalah agen ataupun dropshipper ataupun stokis kepada sesebuah organisasi,
anda pasti tahu jurang perbezaan harga yang ditawarkan kepada setiap peringkat adalah berbeza.
Jika anda sebagai agen, harga diberi adalah lebih mahal sedikit berbanding stokis, dan begitu juga
jika anda sebagai usahawan membina produk jenama sendiri seperti produk kosmetik di Kilang OEM,
anda akan dapati harga yang ditawarkan oleh Kilang OEM Malaysia jauh berbeza!

 

harga yang ditawarkan Kilang OEM Malaysia boleh jatuh sehingga serendah 99 sen per produk

 

antara Kilang OEM Malaysia yang tawarkan harga kompetitif ini adalah UMZ Bioline Manufacturer.

 

Pensijilan HALAL , HAACP , MESTi , KKM

pernah tak anda terfikir untuk pasarkan produk anda seperti jenama antarabangsa ataupun jenama
lokal di pasaraya dan kedai farmasutikal seperti Guardian dan sebagainya. Jika ya, anda perlukan
syarat minima ini untuk pasarkan produk anda.

  1. Pensijilan dari Badan Kerajaan seperti KKM
  2. Pensijilan dari JAKIM untuk HALAL
  3. MESTi untuk produk makanan dsb

 

Kilang OEM Malaysia No 1 - Direct Kilang OEm 3 Kilang OEM Malaysia No 1 - Direct Kilang OEm 4Kilang OEM Malaysia No 1 - Direct Kilang OEm 5

 

 

mana-mana usahawan yang ingin produk mereka dipasarkan di ruangan pasaraya, anda wajib
untuk lengkapkan syarat minima ini. Bukan itu sahaja, jika anda telah lulus ini, produk anda juga
punyai potensi luas untuk ke luar negara ataupun negara jiran seperti Brunei dan Singapura!

Di Kilang OEM Malaysia , UMZ Bioline Manufacturer, kami memudahkan usahawan untuk
dapatkan pensijilan , token, HALAL , KKM. Tidak perlu risau, produk yang bakal dihasilkan
100 peratus selamat dan meyakinkan pengguna.

 

Cepat, Segera, Sampel sepantas 7 hari siap!

anda punyai idea untuk produk jenama sendiri anda. Anda punyai formula , atau ingin menambah
baik formulaanda untuk berikan kesan positif pada pengguna. Kami di Kilang OEM boleh
membantu anda untuk hasilkan sampel yang anda mahukan  sepantas 7 hari!

  1. Lakukan perjumpaan untuk perbincangan
  2. Pilih produk untuk dibina sampel
  3. Pemprosesan akan dilakukan oleh biokemis kilang
  4. Sampel siap dan terus di hantar ke outlet

antara keunikan Kilang OEM UMZ Bioline Manufacturer adalah penghasilan produk pantas dan
sampel segera. Kenapa sampel ini penting? Sampel ini adalah proto-taip produk sebelum ia
digunakan pengguna akhir. Ciri-ciri sampel seperti warna, bentuk, wangian, dan tekstur.

Kilang OEM Malaysia

KILANG OEM MALAYSIA – BINA PRODUK KOSMETIK , MINUMAN, WANGIAN JENAMA SENDIRI 

statistik usahawan yang bina jenama sendiri di Malaysia adalah kurang dari 3 peratus. Jenama-jenama
tempatan yang popular telah mengambil langkah pertama mereka dengan bina produk kosmetik
mereka melalui kilang OEM . Dengan bina produk di Kilang, margin modal, keuntungan dan jualan
punyai jurang yang jauh. Jika sebelum ini anda bertatih berniaga dengan produk orang lain, kini anda
boleh mulakan langkah pertama anda untuk bina produk anda sendiri dengan harga kilang yang jauh kompetitif.

 

Mulakan langkah pertama anda hari ini. Bina produk jenama sendiri di Kilang OEM, UMZ Bioline Manufacturer.
Klik di sini mulakan temujanji pertama anda

 

MULAKAN LANGKAH PERTAMA ANDA, KLIK DI SINI <<
MULAKAN LANGKAH PERTAMA ANDA, KLIK DI SINI <<
MULAKAN LANGKAH PERTAMA ANDA, KLIK DI SINI <<

 

 

jika anda peroleh manfaat dari artikel ini, sharekan atau save as bookmark untuk rujukan di masa hadapan!

 

 

Lakukan 3 Perkara ini Bila Bina Produk Jenama Sendiri 6

Lakukan 3 Perkara ini Bila Bina Produk Jenama Sendiri

bina produk

Lakukan 3 Perkara ini Bila Bina Produk Jenama Sendiri

anda dah sedia nak lakukan 3 Perkara ini bila bina produk jenama sendiri dalam masa terdekat ni? jika ya, tahniah kerana anda akan masuk ke Industri Baharu iaitu Industri OEM. Industri ini belum ramai usahawan cebur

hanya 1-2% usahawan bumiputera lahir dari industri OEM. Selebihnya usahawan yang lain lebih suka menjadi agen di bawah produk usahawan yang menjalankan perniagaan OEM.

beruntung bila anda dah decide nak bina produk jenama sendiri. Lebih beruntung bila kos yang anda nak mulakan itu sangat rendah! Al-maklumlah, anda bina di kilang

Tapi saya selalu dapat rungutan dari Usahawan di luar sana, walaupun mereka bina di Kilang, tapi harga mahal! Macam mana tu?

jawapan mudah saya, pernah baca kerisauan Usahawan dalam bina produk jenama sendiri? Jika belum, klik di sini 

berikut adalah perkara-perkara yang perlu anda elakkan bila bina produk jenama sendiri

bina produk

1. Nyatakan total bajet anda.

Adakah anda punya bajet cukup-cukup atau atau anda punyai bajet tambahan dalam perniagaan anda. Seperti contoh

  1. anda punyai bajet dalam bina produk dalam RM 20,000
  2. anda juga wajib punyai bajet untuk pemasaran separuh dari nilai produk anda
  3. anda juga harus punya bajet kecil seperti kecemasan

jika anda tidak punyai bajet 2 dan 3 ( no  dua paling utama ) , anda akan hadapi masalah untuk bina produk anda.

mahukah anda apabila produk siap tapi tidak terjual? bahaya. Andai kata 1000MOQ itu boleh hasilkan dan jana RM 100,000 ke Rm 150,000, adakah itu pelaburan yang berbaloi? Maka jangan kedekut untuk lakukan bajet untuk pemasaran.

2. Lakukan pemasaran ONLINE

tahukah anda , sekeping billboard di Highway PLUS berharga dari 15,000 ke rm 140,000 setahun ? Baru satu. Itu untuk bina jenama sahaja! Tapi anda perlukan return modal segera untuk hasilkan produk baru lagi ( renew MOQ ) di kilang jika permintaan tinggi di pasaran.

adam jamaludin
upah webdesigner untuk hasilkan website anda

Oleh itu, saya galakkan anda sebagai Usahawan Produk bina laman web untuk selaraskan sistem jualan, sistem marketing, sistem agen anda di sana. Anda tidak perlu untuk bina sendiri, boleh upah dari website designer yang berpengalaman dalam menghasilkan website jenis salesletter atau shopping cart. Jika anda belum ada website, anda boleh upah webdesigner

3. Pilih Kilang bukan Agen

usahawan yang baru berjinak dengan dunia OEM selalu tersilap langkah apabila mem bina produk jenama sendiri buat kali pertama dengan tempah melalui orang tengah iaitu agen. Perkara ini lebih memburukkan keadaan apabila kos yang seharusnya rendah untuk mereka menjadi mahal lalu menyukarkan mereka untuk menjual produk mereka di pasaran.

Kesannya?

Lambakan produk tidak terjual berada di gudang dan lebih malang lagi, produk tersebut terpaksa dijual bawah harga modal. Pilih kilang OEM, bukan agen. Antara kilang OEM yang saya rekomen di Semenanjung ialah FormulabIndustry

https://www.formulabindustry.com

kilang OEM bertaraf GMP yang membantu usahawan mem bina produk jenama sendiri. Bukan sahaja kos rendah, bahkan pensijilan juga turut disediakan dari segi HALAL, Mesti, KKM.

jadi dah dapat rentak bagaimana nak bina produk anda? Jika ini kali pertama anda, sudi-sudi komen di bawah, apa kah produk yang anda ingin bina.

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO – Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

AWAS USAHAWAN! Daftar SSM sebelum bina produk! 7
AWAS USAHAWAN! Daftar SSM sebelum bina produk!
daftar ssm

AWAS USAHAWAN! Daftar SSM sebelum bina produk!

tahun 2018 , dan ada dari kalangan usahawan kita masih belum daftar ssm ! Bahaya untuk bisnes anda! Sebagai Usahawan , SSM adalah perkara asas lagi fundamental untuk mulakan perniagaan. Jika anda masih belum mulakan, lakukan sekarang.

Penting ke ada SSM ini? Apakah kelebihan  SSM kepada perniagaan yang bakal kita bina? Produk yang bakal dibina akan anda kaitan dengan SSM ke?

Berikut ialah kelebihan daftar SSM dan mempunyai akaun semasa perniagaan

” the way to get started is quit talking and begin doing – Walt Disney ”

AWAS USAHAWAN! Daftar SSM sebelum bina produk! 8

1. Akta Perniagaan 1956

Perniagaan kita walaupun kita dapat untung margin besar atau kecil, baik peniaga kecil-kecilan mahupun punyai kedai yang besar perlu secara sah didaftarkan sebagai entiti perniagaan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956.  Daftar SSM ini perlu dilakukan

2. Elak Denda

Tiada risiko dikenakan denda sebanyak RM50,000 atau penjara dua tahun. Daftar SSM dengan modal hanya RM60 setahun.

3. Kredibiliti

Kredibiliti kita sebagai peniaga ( online atau offline ) terpancar jelas apabila sudah didaftarkan.

4. Keyakinan Pelanggan

Keyakinan pelanggan meningkat apabila berurusan dengan kita, sebagai satu perniagaan sah.

daftar ssm

5. Accesibility Global

Memudahkan urusan-urusan perniagaan bersama pembekal dari dalam atau luar negara.

6. Accesibility Local

Memudahkan urusan-urusan pembelian perumahan, mesin operasi, jentera, kenderaan atau keperluan lain. Kita ada bukti bahawa perniagaan kita wujud dan sah.

7. Ke Arah Sdn Bhd

AWAS USAHAWAN! Daftar SSM sebelum bina produk! 9

Memudahkan kita belajar dan ambil tahu selok belok pengurusan perniagaan sebagai persiapan ke arah pensyarikatan pula ( Sdn Bhd ) sekiranya perlu.

8. Percukaian dan Zakat

Rekod duit keluar masuk yang baik dan dokumentasi yang lengkap, memudahkan pelbagai urusan di masa depan, termasuklah pengistiharan cukai pendapatan dan membuat perkiraan zakat ( bagi Muslim ).

Daftar SSM amatlah mudah. Ia tidak akan mengambil masa yang terlalu lama untuk diproses. Bahkan ianya akan jadi penggerak utama dan identiti perniagaan anda.

Nak daftar SSM secara online, boleh terus klik di sini sekarang. Jika anda telah punyai SSM dan bercita-cita untuk teruskan impian anda untuk bina produk jenama sendiri, jom klik di sini untuk mulakan langkah pertama anda

 

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO – Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

Cara Produk Shaklee Buat Jualan Berjuta 10

Cara Produk Shaklee Buat Jualan Berjuta

produk shaklee jutawan

Cara Produk Shaklee Buat Jualan Berjuta

Cara Produk Shaklee Buat Jualan Berjuta

tak dinafikan berbagai cara dan usaha dilakukan oleh produk Shaklee dari dalam negara sehingga luar negara untuk naikkan jualan dari saban tahun.

tak dinafikan juga mereka melaburkan beratus-ratus ribu ringgit sehingga jutaan ringgit untuk lakukan pemasaran di serata dunia

namun sebelum datangnya strategi dan teknik mereka, ada beberapa perkara asas dalam perniagaan yang membuatkan produk Shaklee menjadi unik dan menarik.

Kenali Pengasas Produk Shaklee

sejarah produk shaklee
pengasas produk Shaklee Dr Forest C. Shaklee

1. Branding

dua elemen utama yang dipamerkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee dalam mengenalkan jenama Shaklee pada umum ialah melalui Moto dan Brand Story

MOTO Shaklee yang ditonjolkan seperti ” Hidup Secara  Alami ( Living Harmony with Nature ) ” memberikan mesej jelas kepada pelanggan. Sekaligus juga memberitahu produk Shaklee mesra alam, tidak mengandungi bahan kimia.

Bagi mereka yang mahukan kehidupan yang lebih sihat, produk Shaklee adalah pilihan utama. Bila sebut Hidup Secara Alami, Natural Living, ramai akan ingat Shaklee

Brand Story yang dihasilkan oleh Dr Forest juga banyak menarik perhatian umum iaitu sejak Dr Forest kecil beliau menghidap tuberculosis , yang mana doktor diagnose beliau tidak dapat hidup sehingga umur 8 tahun.

Kisah kejayaan keluarga beliau mengawal TB itu dikaitkan dengan pengamalan kehidupan alami seperti hirup udara bersih setiap hari adalah titik yang menguatkan moto perniagaan.

Elemen brand story yang ditampilkan lagi oleh shaklee seperti kisah Dr. Forest melawan cancer beliau dengan mengamalkan Hidup Secara Alami membuatkan pelanggan beliau tertarik dan ingat kisah ini lalu menguatkan lagi jenama Shaklee

2. Matlamat

produk Shaklee yang pertama

ketika Dr Forest melakukan perniagaan Shaklee, keuntungan bukanlah prioriti utama. Dr Forest lebih fokus kepada matlamat utama beliau iaitu membantu pelanggan ( masyarakat ) dengan memperkenalkan pentingnya nutrisi, vitamin, pemakanan baik kepada mereka.

Sewaktu menjadi seorang chiropractic practitioner, minat beliau terhadap nutrisi bercambah. Beliau banyak membaca tentang biochemist dan kajian-kajian saintifik terbaru tentang kepentingan nutrisi.

Pada tahun 1915, beliau telah berjaya mencipta suplemen pertama di dunia dalam bentuk makanan yang beliau namakan “Vitalized Minerals” yang sekarang dikenali sebagai Vitalea.

Pada tahun 1917, beliau berpindah ke Fort Dodge, Iowa dan membuka sebuah pusat rawatan alternati yang mempunyai 15 katil pesakit dan 32 bilik rawatan. Pusat rawatan tersebut bukan saja terdiri daripada chiropractors, malah osteopathsinternist dan juga pakar bedah.

Pesakit-pesakit di pusat rawatan tersebut diberikan diet yang kaya dengan vitamin sebagai salah satu usaha penyembuhan. Pusat rawatan beliau akhirnya semakin hari semakin maju.

3. Direct Selling

” Untuk memastikan pengetahuan tentang kepenting suplemen Dr. Shaklee memberitahu anaknya, “Kita akan ajar beberapa orang, dan beberapa orang ini akan mengajarkan kepada yang lain “

sebelum melakukan jualan secara langsung kepada masyarakat umum, Dr Shaklee memberikan kesedaran demi kesedaran tanpa henti kepada masyarakat akan kepentingan nutrisi, pemakanan baik, vitamin, supplemen.

Dengan pelbagai kajian, kerja keras dan komitmen yang tidak berbelah bahagi, akhir keluarga Shaklee telah berjaya menjadi konsep direct selling produk suplemen menjadi satu fenomena pada hari ini. Semuanya bermula dengan keyakinan Dr. Shaklee tentang kuasa penyembuhan dan falsafah “Thoughtmanship” beliau.

sekarang Rahsia Produk Shaklee menghasilkan sales berjuta terungkai. Nampak mudah kan? Jika artikel ini bermanfaat , jangan lupa kongsi untuk manfaat bersama Usahawan lain

Produk Pilihan Pengguna pada 2019 11
Produk Pilihan Pengguna pada 2019
produk pilihan pengguna pada 2019

Produk Pilihan Pengguna pada 2019

bagaimana sales tahun ni? rancak? topik hari ini adalah untuk ketahui produk pilihan pengguna pada 2019.

sekirannya anda adalah usahawan yang ingin bina produk OEM di kilang dan mahukan langkah-langkah awal , boleh ke post ini, pengenalan untuk anda. Klik gambar di bawah

tahukan anda setiap tahun perubahan permintaan produk berlaku di pasaran. Bukan sahaja di Malaysia bahkan di seluruh dunia berlaku. Dan apakah produk pilihan pengguna pada 2019?

ini adalah forecast dari data-data terkumpul.

Produk Pilihan Pengguna pada 2019

jika anda gagal merancang, anda merancang untuk gagal – pepatah

1. Produk Kecantikan

tidak dinafikan, produk kecantikan adalah produk menjadi permintaan paling tinggi seluruh dunia. Angka ini bermain dengan baik. Nisbah purata permintaan produk pilihan pengguna pada 2019 ini terhasil dari permintaan gender wanita lebih tinggi dari lelaki dari tahun ke tahun.

setiap tahun formula untuk produk kecantikan menjadi lebih baik, lebih fleksibel dengan permintaan pengguna. Antaranya seperti

  1. produk penjagaan kulit
  2. produk kuruskan badan
  3. produk muka
  4. produk toiletri
  5. produk rambut

2. Produk Kesihatan

ka-ching! mesti tekaan anda tepat kan? produk kesihatan nak tak nak adalah produk yang selalu top 5 dalam permintaan tahunan. Produk kesihatan ini terbahagi kepada dua bahagian yang popular iaitu

  1. produk alami ( natural )
  2. produk generik

pengguna lebih suka jika produk yang mereka ambil adalah Natural tanpa bahan kimia. Bahan yang bebas pengawet. Bahan yang diformulakan tanpa konten yang meragukan seperti SLS, Paraben.

 

3. Produk Pembelajaran

produk pembelajaran

does this rings a bell?  tampak pelik kan? zaman sedikit demi sedikit telah tunjukkan perubahan begitu juga produk pilihan pengguna pada 2019 nanti. Masyarakat telah menghargai nilai ilmu dan apa-apa sahaja yang produk seperti produk minda, produk yang membantu dalam proses pembelajaran akan menjadi keutamaan.

 

ini adalah forecast 3 produk pilihan pengguna pada 2019 . JIka data ini bermanfaat pada anda, klik save atau sharekan pada sosial media anda. Moga perkongsian ini bermanfaat. Good luck pada tahun 2019!

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO – Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!