Sekarang ini kita ada modal tapi masih tidak nampak jalan untuk meniaga apa? Hari ini kita kongsi sikit langkah untuk anda berjaya secara berterusan. Cara jadi jutawan produk pertama kita kena faham istilah jenama sendiri  secara ringkas. Jenama sendiri adalah anda tidak perlu mempunyai kilang sendiri bagi membina produk yang anda inginkan. Kenapa cara ini dikatakan mudah? Kerana founder hanya perlu menyediakan modal secukupnya dan segala proses membina jenama sendiri ini akan dilakukan oleh kilang-kilang jenama sendiri ini. Proses ini boleh hasilkan produk yang di ingini dalam masa yang cepat, berkualiti dan diiktiraf. Istilah jenama sendiri dah faham kita terus lihat 4 langkah mudah untuk jadi founder.

4 langkah mudah jadi founder

1. Perbincangan

Kami sediakan perkhidmatan konsultasi untuk membantu memenuhi permintaan serta menerangkan secara lengkap kos, MOQ dan lain-lain perkara yang berkaitan secara percuma.

2. Sample

Setelah perbincangan mendapat kata putus, kami akan membuat penyelidikan dan memberikan contoh produk untuk anda cuba. Bagi mendapat piawaian terbaik, proses ini biasanya dilakukan berulang kali sehingga anda mencapai tahap keberkesanan sesuatu produk dan standard yang anda inginkan.

3. Pengeluaran

Kami akan mula memproses dan membuat pengeluaran berdasarkan MOQ (kuantiti pesanan minimum) yang dipersetujui. Kami juga akan menyediakan dokumentasi untuk pensijilan kepada badan-badan berwajib bagi memudahkan anda menjual produk anda di pasaran yang anda sasarkan! Supaya anda tidak diperhatikan oleh badan berwajib.

4. Penghantaran

Setelah produk siap sepenuhnya, pasukan kami akan membungkus dan menghantar dengan berhati-hati kepada anda. Dengan cara ini kita dapat memastikan bahawa setiap perincian proses telah dijelaskan dan diselesaikan seperti yang dijanjikan.

3 Top Kilang OEM di Malaysia - direct kilang oem

1. Menggunakan perkhidmatan kilang OEM

Kilang OEM atau disebut juga kilang jenama sendiri adalah kilang yang mengeluarkan sesuatu produk mengikut kehendak pelanggan dalan kuantiti yang besar dan banyak mengikut had MOQ (minimum order quantity) yang ditetapkan oleh kilang. Kebiasanya kilang yang bertaraf GMP ini menawarkan full service dalam membantu founder membina produk yang diingini. Antara full service yang ditawarkan ialah dari segi persampelan, pengeluaran,pembungkusan dan pendaftaran produk.

2. Formulasi tersendiri

Formulasi bagi menghasilkan sesuatu produk akan melibatkan pelbagai proses penyelidikan bagi memastikan produk itu berkesan dan berkualiti. Perterlibatan founder dalam memberi idea seperti dari segi texture, warna, bau atau rasa akan menghasilkan formulasi yang lebih berkesan serta memenuhi kemahuan founder.

3. Mudah didapati, serta mempunyai pelbagi pilihan produk.

Kita sedia maklum bahawa di Malaysia terdapat pelbagai pilihan kilang jenama sendiri. Biasanya kilang jenama sendiri ini berkonsep setempat, hal ini memudahkan founder untuk mencari kilang yang sesuai bagi membina jenama mereka sendiri, namun ada juga kilang yang menawarkan perkhidmatan mereka untuk seluruh Malaysia. Contohnya UMZ Bioline Manufacturer Sdn Bhd yang telah melahirkan ramai usahawan di seluruh Malaysia. Produk yang ditawarkan juga berbeza mengikut kepakaran sesuatu kilang dalam membina produk mereka. Kilang jenama sendiri biasanya menawarkan produk meliputi kegunaan harian, kecatikan, kesihatan dan sebagainya.

Semuanya Ada Di UMZ Bioline Manufacturer Sdn Bhd.

rahsia jadi founder - kilang jenama sendiri

Jika anda belum jumpa kilang yang sesuai untuk mulakan perniagaan jenama sendiri inilah tempatnya untuk anda memulakan langkah pertama anda. Semua yang anda perlukan ada disini, kami adalah kilang jenama sendiri yang berstatus GMP yang menawarkan produk kosmetik, minuman kesihatan, ubat tradisional. Kami juga sediakan full-service yang mana untuk proses persampelan anda hanya perlu membayar RM 500 dan anda boleh amend sebanyak tiga kali sehingga anda berpuasa hati dengan sample yang dikeluarkan. Bagi design label, logo serta mockup kotak juga kami tawarkan. Kami juga akan membantu founder untuk mendaftarkan produk mereka ini di badan-badan berwajib seperti KKM Halal, Mesti, MAL dan sebagainya.

Leave a Reply