Moringa herba “Ajaib”

moringa jus kesihatan - kilang jenama sendiri

Pokok yang dipanggil moringa (Moringa oleifera) telah menarik perhatian utama sebagai superfood yang dibekalkan nutrien. Asli India, pokok moringa menghasilkan daun dan biji kaya dengan antioksidan, asid amino, vitamin, dan mineral. Serbuk daun moringa sering disebut sebagai sumber utama protein sayuran kerana ia mengandungi semua sembilan asid amino penting. Lazimnya disebut sebagai “pokok ajaib“, moringa mempunyai kelebihan penggunaan dalam sistem ubat tradisional di seluruh Asia Selatan.

Penggunaan Ekstrak Moringa Dalam Produk

Ekstrak moringa sebagai moringa ramuan utama dalam menyediakan minuman kesihatan adalah menjadi trend terkini. Jika mendengar perkataan “herba” dalam label minuman kesihatan ini kita sering tidak berminat untuk membelinya kerana kita sering terbayang- bayang rasanya yang pahit dan tidak sedap. Namun dengan peredaran masa kini ramuan herba ini telah dipelbagaikan menjadi ekstrak yang menjadikan minuman yang sedap dengan tambahan perisa yang sedap seperti perisa buah-buahan.

Bina Jus Kesihatan moringa jenama sendiri

jus kesihatan moringa - kilang jenama sendiri

Moringa sebagai herba jus kesihatan tidak asing lagi di pasaran. Jus kesihatan sebagai supplement tambahan untuk lelaki mahupun Wanita adalah perlu kerana untuk meneutralkan kandungan toksid dalam badan. Moringa adalah bahan ekstrak yang sentiasa digunakan dalam penghasilan jus kesihatan. Hal ini kerana kelebihan yang terdapat iaitu:

  • Meningkatkan kekebalan antibody tubuh badan
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Meneutralkan gula dalam darah bagi diabetis.

Pengilang Jus Kesihatan

Umz Bioline Manufacturer Sdn Bhd sebagai kilang OEM jus kesihatan sentiasa melakukan inovasi dengan menawarkan jus kesihatan dalam bentuk powder (sachet) ataupun liquid. Kami menawarkan MOQ 1000 untuk pengeluaran produk jus kesihatan moringa. Pihak penyelidikan kami sentiasa memberikan cadangan bahan-bahan yang dapat ditambah di dalam jus moringa ini untuk lebih sedap seperti menambah perisa buah-buahan namun anda tidak perlu risau ia tidak akan mengurangkan kelebihan yang terdapat dalam jus kesihatan moringa ini.

Leave a Reply