Kilang oem atau dikenali sebagai pengilang jenama sendiri yang menawarkan pelbagai produk. Setiap kilang menawarkan perkhidmatan yang berbeza. Ada kilang yang hanya membantu menyediakan produk sahaja namun bahan mentah dan segala urusan tambahan lain seperti packaging, design dan dokumentasi perlu diuruskan oleh founder sendiri. Hal ini berlaku kerana kemungkinan kilang tersebut tidak mempunyai tenaga mahir yang mencukupi. Oleh itu, pemilihan kilang oem yang mempunyai pengalaman dalam industri ini adalah sangat penting kerana founder juga akan dapat konsulatasi secara percuma tentang produk yang trend dipasaran.

UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD Pilihan Kilang Oem Di Malaysia

UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD ialah pengilang bumiputera yang berpengalaman 15 tahun dalam industri oem. Dikendalikan oleh kumpulan professional yang berpengalaman dalam bidang masing – masing. Denga ada pakar-pakar yang mahir ini telah dapat menghasilkan pelbagai formulasi produk yang dicipta khas untuk kegunaan lelaki dan Wanita di Asia.

Kami memiliki tiga kilang yang bertaraf GMP. Penggunaan teknologi yang moden telah membantu kami untuk menghasilkan produk dengan lebih cepat, selamat dan bermutu tinggi . Mesin -mesin yang kami gunakan dapat mengeluarkan produk dalam kuantiti yang berskala besar iaitu 100k ke 200k unit sebulan. Perkhidmatan yang sangat penting untuk memudahkan founder memasarkan produk mereka ialah proses dokumentasi. Tidak semua kilang oem akan dapat membantu founder untuk melakukan dokumentasi kerana hanya kilang berstatus GMP sahaja dapat membantu proses ini. Kami juga akan membantu founder yang berada di luar negara terutamanya negara asia tenggara untuk menyediakan dokumentasi yang mereka perlukan. Antara dokumentasi yang kami bantu sediakan seperti:

Export Permit

contoh export oem

Bagi founder yang berada di luar Malaysia kami sangat memahami masalah anda untuk mengeluarkan produk di negara lain. Oleh itu kami sedia membantu fouder untuk menyediakan export permit. Export permit ialah kebenaraan membolehkan penghantar barang dari satu negara ke negara yang lain. Misalnya founder yang berada di Singpura ingin mengambil produk yang telah siap di UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD ataupun founder Malaysia yang berhasrat untuk menghantar produk mereka ke luar negara semua urusan ini memerlukan export permit. Oleh itu, dengan adanya export permit ini dapat membantu founder untuk melepasi proses kastam di pintu sempadan negara.

Kesimpulannya

Produk yang mempunyai dokumentasi yang lengkap ini dapat membantu founder memasarkan produk mereka di mana sahaja tanpa perlu risau. Kami juga menyediakan perkhidmatan tambahan seperti membantu mencari packaging dan design yang founder inginkan. Kesimpulanya Umz Bioline Manufacturer Sdn Bhd adalah kilang oem yang paling tepat untuk menghasilkan produk berskala besar dengan penghasilan produk mengikut piawaian yang diimpikan oleh founder.

3 Comments

Leave a Reply