Sekiranya anda merancang untuk berniaga, anda mungkin akan mendapat singkatan OEM. Mungkin, anda hanya ingin mengetahui mengenai kilang OEM di Malaysia. Tanpa ragu, OEM di Malaysia telah menghasilkan banyak jutawan, semua yang anda perlukan ada disini dari segi produk yang bagus dan pemasaran yang baik. Baca artikel ini untuk memahami OEM di Malaysia dan bagaimana ia berjaya menjadikan ahli perniagaan dan perniagaan yang berjaya.

Apa Itu OEM?

Original Equipment Manufacturer (OEM) tidak mengenai siapa yang menjual produk tersebut, melainkan pada siapa produk tersebut hendak dijual. Untuk memudahkannya, jika anda ingin menjual minuman jenama sendiri, anda akan pergi ke syarikat OEM dan menghasilkan jenama anda sendiri dengan produk OEM tersebut.

Produk Apa Yang Boleh Dihasilkan Syarikat OEM? – Bergantung pada pengeluar yang anda kunjungi, produk OEM mungkin berbeza-beza. Jika di Umz Bioline Manufacturer kami menawarkan produk kecantikan dan kesihatan iaitu produk kosmetik, penjagaan diri, produk minuman dan produk penjagaan bayi.

Adakah Bahan Selamat dan Diluluskan oleh KKM?

Sekiranya anda ingin selamat dengan ramuan (tentu saja) anda harus memeriksa OEM yang mempunyai GMP. Good Manufacturer Practice (GMP) adalah salah satu pengiktirafan oleh kerajaan untuk memastikan kilang tersebut layak menghasilkan produk OEM. Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kilang OEM mesti menghasilkan produk yang 100% organik. 

Contohnya, anda mungkin mahu membina produk minum berasaakan susu pisang jenama sendiri. Syarikat OEM yang anda pilih mesti menghasilkan susu pisang menggunakan 100% bahan organik. Bagi menjadikan perkara lebih mudah dan selamat bagi anda dan pengguna anda, pilih kilang OEM ini. Tanpa amalan pembuatan yang betul, syarikat anda akan menghadapi risiko untuk ditutup oleh KKM. Penyelidikan dan Pembangunan (RnD) produk juga harus dilakukan oleh OEM untuk memastikan bukan sahaja produk anda selamat tetapi juga sesuai dengan standard anda.

Bagaimana dengan Sijil Halal?

Bagaimana dengan Sijil Halal? - kilang oem malaysia

Sebilangan besar syarikat OEM di Malaysia akan menguruskan perkara ini. Pilih syarikat OEM yang sudah mempunyai sijil Halal, ini akan memudahkan proses anda meletakkan siri KKM (NOT / MAL) dan logo Halal pada produk anda. Sebilangan besar pengguna pada masa ini akan mencari siri KKM (NOT / MAL) dan logo Halal semasa mereka ingin membeli sesuatu. Ini boleh menjadi titik mudah bagi anda untuk memenangi hati pelanggan anda – jika anda mempunyai logo Halal dan diluluskan oleh KKM. 

Kos Untuk Rundingan? -Rundingan oleh syarikat OEM kebanyakannya percuma. Mereka bahkan akan mengatur perjumpaan agar sesuai dengan jadual anda. Bersedia untuk memiliki jenama anda sendiri?

Jadilah Ahli Perniagaan Yang Berjaya Bersama Kami.

Mengapa Anda Perlu Memilih Kami?

  • Kami menggunakan teknologi moden pada mesin kami
  • Kilang berstatus GMP
  • Beroperasi selama 15 tahun dan lebih daripada 297 pelanggan yang berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami berikan, Kini giliran anda untuk kami mewujudkan impian anda.
  • Kami menyediakan penyelesaian bermula dari penyelidikan dan pengembangan hingga perumusan, reka bentuk, pengeluaran dan pengedaran produk kosmetik, perawatan kulit dan perawatan diri dan sebagainya.
  • Dari perbincangan, formula, sampel, penyediaan dan pembungkusan, kami akan melakukannya untuk anda.

Produk Yang Kami Tawarkan.

Adakah Ini Umpan Klik?

Tidak, ini bukan umpan klik sama sekali. Sebenarnya, perniagaan yang paling berjaya di Malaysia bermula dengan produk OEM. Kami dari UMZ BIOLINE MANUFACTURER SDN BHD dengan senang hati membantu anda dan menjemput anda ke Pejabat kami atau mengunjungi kilang kami. Mari membina produk dengan kami.

One Comment

Leave a Reply