Stevia sebagai penganti gula adalah sinonim dengan kehidupan harian. Daun Stevia mengandungi pemanis yang tidak menyebabkan kerosakan gigi dan tanpa kalori, di mana penggunaannya boleh memberi kesan yang baik terhadap kesihatan manusia. Fungsi stevia sebagai pemanis perganti kepada penggunaan gula memberi banyak khasiat kepada manusia. Stevia boleh didapati dalam pelbagai bentuk seperti ekstrak, liquid serta boleh dijadikan bahan tambahan dalam pembuatan minuman harian. Sebagai founder yang sedang mencari kilang oem untuk hasilkan produk dengan kuantiti sehingga 1,000pcs, 5,000 pcs atau 10,000 pcs dengan segera produk stevia adalah pilihan terbaik.  Topik seterusnya kita akan melihat antara khasiat yang terdapat pada stevia.

Khasiat stevia

stevia pemanis - kilang jenama sendiri
  • Mengimbangkan kandungan gula dalam badan
  • Menurunkan kadar gula yang terdapat dalam darah
  • Melawaskan pembuangan air kencing
  • Meningkatkan kadar tenaga dalam tubuh badan
  • Melincinkan dah memutihkan kulit
  • Mengurangkan masalah keradangan.

Produk stevia sebagai penganti gula

Penjelesan tentang khasiat stevia ini menunjukkan bahawa stevia merupakan penganti gula yang baik untuk kesihatan manusia. Peningkataan kadar penyakit diabetes di Malaysia amat membimbangkan. Oleh itu masyarakat perlu peka untuk mengurangkan kadar penggunaan gula dalam kehidupan harian ataupun boleh mencari alternatif seperti menggunakan stevia sebagai pemanis. Perubahan teknologi modern telah membantu penghasilan stevia yang dapat diperolehi dalam pelbagai bentuk iaitu dalam keadaan ekstrak atau liquid.

Pemilihan Kilang OEM Stevia

Jika berbincang tentang kilang OEM di Malaysia Umz Bioline Manufacturer Sdn Bhd sentiasa mencuri tumpuan hal ini kerana menjadi sebagai pengeluar produk kosmetik, minuman kesihatan serta ubatan tradisional yang sentiasa fleksibel dalam membantu founder di serata Malaysia dan Asia Tenggara. Stevia adalah salah satu produk yang ditawarkan oleh kami kepada founder. Stevia yang kami tawarkan adalah dalam bentuk ekstrak serta liquid contohnya seperti kopi stevia atau stevia drop serta banyak lagi. Bagi untuk penerangan  lebih jelas proses membina produk stevia jenama sendiri ini kami menekankan 4 langkah mudah untuk jadi founder Bersama kami.

4 Langkah Jadi Founder

Perbincangan

Perbincang kedua – dua belah pihak samada dengan cara bersua muka ataupun menggunakan kaedah digital. Proses ini penting untuk menerangkan secara lengkap kos, MOQ dan lain-lain maklumat tambahan untuk membina produk. Bagi produk stevia MOQ yang kami tawarkan ialah 1000.

Sampel

Setelah mendapat kata putus dan founder bersetuju dengan MOQ yang kami tawarkan, kami akan mula membuat penyelidikan untuk menyediakan sampel produk untuk dicuba oleh anda dan penghantaraan sampel ini kami tidak mengenakan sebarang bayaran tambahan. Kos membuat sampel ini adalah RM500 dan anda boleh mengulangi sebanyak tiga kali sehingga mencapai tahap keberkesanan yang anda inginkan.

Pengeluaran

Kami akan mula memproses membuat pengeluaran berdasarkan MOQ yang dipersetujui. Kami juga akan menyediakan dokumentasi untuk mendaftarkan produk anda di badan-badan kerajaan terutamanya KKM bagi memudahkan anda membuat jualan.

Penghataraan

Setelah produk siap sepenuhnya penghantaraan akan dilakukan. Penghantaran ke seluruh Malaysia dan Asia Tengara dengan harga yang kompetitif.

Kesimpulanya

Senang bukan untuk menjadi founder hanya dengan mengikuti empat langkah ini  anda sekarang telah menjadi founder produk stevia jenama sendiri. Paling penting produk stevia yang anda keluarkan mempunyai kelulusan KKM hal ini memudahkan produk anda untuk mendapat tempat di pasaran. Mulakan Langkah anda menjadi founder Bersama kami.

Leave a Reply